image
Odżywianie

Awokado – właściwości zdrowotne i kalorie. Dlaczego warto jeść awokado?

Awokado to jedyny owoc, który dostarcza dobrze zbilansowanej kombinacji zdrowych tłuszczów, białka i błonnika. To […]

image
Odżywianie

Zakwas buraczany – co to jest i dlaczego warto go pić?

Zakwas buraczany już wiele lat wstecz był doceniany przede wszystkim ze względu na swoje korzystne […]

image
Odżywianie

Sok z pokrzywy – dlaczego warto go pić?

Sok z pokrzywy to naturalna moc dla twojego organizmu. Bogaty w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, […]

image
Odżywianie

Pigwa – doskonałe źródło witaminy C i nie tylko. Jakie właściwości ma pigwa?

Pigwa, znana również jako pigwowiec, to niewielkie drzewo lub krzew, które jest wieloletnim ulubieńcem w […]

image
Odżywianie

Czarny bez – właściwości i zastosowanie kwiatów czarnego bzu

Czarny bez, znany również jako sambucus nigra, to roślina będąca naturalnym źródłem wielu cennych składników. […]