image
Odżywianie

Koszenila – co to dokładnie jest i gdzie się znajduje?

Koszenila jest popularnym barwnikiem spożywczym stosowanym w przemyśle spożywczym do nadawania produktom czerwonego koloru. Ale […]

image
Odżywianie

Zupa tarhana – jak ją przygotować?

Tarhana to tradycyjna turecka zupa, która jest uznawana za jedno z najstarszych dań na świecie. […]

image
Odżywianie

Olej do smażenia – jak wybrać najlepszy rodzaj?

Wybór właściwego oleju może znacząco wpłynąć zarówno na smak jak i wartość odżywczą naszych dań. […]

image
Odżywianie

Dieta ketogeniczna w czy może pomóc? Przepisy dla początkujących

Dieta ketogeniczna polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów i zwiększeniu spożycia tłuszczów. Czy jednak jest odpowiednia […]

image
Odżywianie

Pieczarka polna – jak wygląda, czy jest zdrowa, kiedy zbierać

Pieczarka polna rośnie na polach, łąkach i pastwiskach. Ceniona za swój smak i wartości odżywcze, […]